Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Matador 1 & 2: Den rejsende/Genboen

Artikler
Den dygtige og dynamiske handelsrejsende Mads Skjern (Jørgen Buckhøj) kommer til Korsbæk. Han er enlig far og ledsages på sine rejser af sin femårige søn Daniel (Kristian Rem).

I Korsbæk træffer Mads Andersen-Skjern grisehandleren Oluf Larsen (Buster Larsen), der er gift med Katrine (Lily Broberg) Deres voksne datter Ingeborg (Ghita Nørby), har datteren Ellen (Helle Nielsen) fra et tidligere ægteskab.

 

SE OGSÅ: 10 ting vi ikke vidste om Matador

 

 

En af Korsbæks store mænd er bankdirektøren i Korsbæk Bank, Hans Chr. Varnæs (Holger Juul Hansen). Hans kone Maude, spilles af Malene Schwartz, og deres to børn, Ulrik og Regitze af Søren Bruun og Nicla Ursin. Mauds ugifte søster Elisabeth Friis spilles af Helle Virkner.

 

"Damernes Magasin", hvor Mads Andersen-Skjern i første omgang henvender sig med sine varer, er Korsbæks store manufakturforretning, som ejes og ledes udygtigt af Albert Arnesen (Preben Mahrt). Hans kone, Vicki, spilles af Sonja Openhagen. Hun er datter af oberstløjtnant Hackel (Bjørn Watt-Boolsen).

Annonce

 

 

Førstemanden i "Damernes Magasin" er Rudolf Schwann (Arthur Jensen). Førstedamen frk. Jørgensen spilles af Vera Gebuhr. Og forretningen har også den unge ekspedient Arnold Vinter (Esper Hagen).

Arnold er søn af enken Violet Vinter (Lis Løwert), der tjener til tilværelsen som danselærerinde på Hotel Postgården.

 

Til en af byens ældste slægter hører den gamle fru Ferdando Møghe (Karen Berg). Hun er stokdøv, når det passer hende og hun lever af visitter og kredit. Datteren Misse (Karin Nellemose) bor hjemme, selv om hun har rundet de 60, og hun hjælper på den vaklende økonomi ved at spille på danseskolen.

 

Hele byens læge - også familien Varnæs' - er dr. Louis Hansen (Ove Sprogøe). Han er ungkarl fra Svendborg, og han dækker over sin ensomhed ved et ironisk væsen.

 

To af stamkunderne på Banegårdsrestauranten er Lauritz Jensen, kaldet Røde (Kurt Ravn), som er banearbejder, og maleren Fede ( Benny Hansen). Tjeneren Boldt spilles af Per Pallesen.

 

Genboen (2:24)

 

Mads Andersen-Skjern har etableret sig i det små og er blevet genbo til bankdirektørens familie, der ikke ænser den fremmed og den forretning, han åbner under beskedne former.

 

 

Banken nægter ham imidlertid økonomisk støtte, og der er optræk til et par sociale skandaler - hvori grisehandlerens hund, manufakturhandler Arnesens unge muntre kone og varnæs’ seksårige søn Ulrik spiller hver sin rolle.

 

Borgerskabet der regnede med, at den tilrejsende hurtigt ville gå fallit og forsvinde opdager, at han er kommet for at blive.

 

Husk at du kan se alle afsnit af MATADOR på DR's hjemmeside Bonanza - dr.dk/bonanza

Tekst: Redaktionen/DR
Foto: DR/Rolf Konow
Publiceret: 05-09-2012
Pin it

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge