Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bekymret mor: Kan min søn få en fedmeoperation?

Lægebrevkassen

Min søn er i fyrrerne og har altid været overvægtig. Men nu har vægten sneget sig op på 140 kilo, og han bliver mere og mere trist. Han har også fået konstateret gammelmandssukkersyge og for højt blodtryk. Han har forsøgt alle slankekure, men intet hjælper. Vil han kunne få lavet en maveoperation, så han ikke spiser så meget? Og koster det noget? Det er rigtig svært at se på uden at kunne hjælpe. U.J.

 

Så voldsom overvægt er en alvorlig sag, bl.a. på grund af følgesygdomme som sukkersyge, forhøjet blodtryk, slidgigt og hjerte-kar-sygdom. Er man først blevet så stor over mange år, er det rigtigt svært at tabe sig til en normal vægt igen. Din søn lyder til at opfylde kriterierne for at blive indstillet til operation af mavesækken, gastric bypass, uden selv at skulle betale: Man skal have et BMI på over 35 og en følgesygdom f.eks. sukkersyge. Fejler man ikke noget, skal BMI være over 40. Nedre aldersgrænse er 25 år, og man må ikke have medicin- eller alkoholmisbrug eller alvorlig psykisk sygdom. Sidst, men ikke mindst, skal man være motiveret og i stand til at samarbejde. Den praktiserende læge kan sende patienten til en vurdering på sygehuset. Held og lykke med det!

Annonce
Tekst: Mette Aaboe
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 18-09-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!