Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Naturlig behandling af hjertekrampe

Naturlig behandling af hjertekrampe

Sundhedsnyheder
Hvert år rammes op mod 100.000 danskere af angina pectoris – også kaldet hjertekrampe. Det skyldes forsnævringer i hjertets blodårer pga. åreforkalkning og giver stærke smerter i venstre side af brystet.

I moderne lægevidenskab behandler vi hjertekrampe med medicin, ballonudvidelse af kransårerne eller bypass-operation. Men som det eneste sted i Danmark giver Kardiologisk Forskningsafsnit på sygehuset i Herning også en naturlig behandling uden medicin eller kirurgi. Behandlingen kaldes EECP (Enhanced External Counter Pulsation). Det bruges blandt andet i Tyskland, USA og Kina og gives til patienter med hjertekramper, der ikke kan behandles på traditionel vis.

 

LÆS OGSÅ: Hvad betyder kost & motion for dit hjerte

 

▶ SÅDAN FOREGÅR DET Under en EECP-behandling ligger man på en briks med et par 'bukser' på, som bliver strammere og slappere i takt med hjerteslagene. Det øger blodgennemstrømningen i hjertet. Patienterne får 35 behandlinger af en times varighed over en periode på syv uger.

Annonce

 

▶ GODE RESULTATER Patienterne får færre anfald, mindre alvorlige anfald, bedre livskvalitet og større arbejdskapacitet. Forskning har også vist, behandlingen kan fremme dannelsen af nye små blodkar i hjertemusklen.

 

▶ FÅ MERE INFORMATION Hvis du er interesseret i EECP, kan du kontakte foreningerne Back2Normal og Det Kardiologiske Syndrom-X, som arbejder på at få behandlingen mere udbredt i Danmark.

 

▶ TIP Man kan også reducere åreforkalkning ved at undgå rygning, både aktiv og passiv, samt sørge for at få mere motion i dagligdagen. Forskning har desuden vist, at man kan reducere begyndende åreforkalkning ved at spise en kost med friskrevet hvidløg, mindre kød, fisk og højt fiberindhold.

 

LÆS OGSÅ: 16 superfoods: Spis dig sund og skøn

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til en sundere hverdag

LÆS OGSÅ: Sæsonens 10 bedste sundhedsboostere

Tekst: Charlotte Bech
Foto: All Over Press
Publiceret: 07-06-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge