Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Marianne Florman: At ældes med ynde

Ha' det godt
Mange mennesker er kede af, at deres krop forfalder, jo ældre de bliver. Musklerne svinder ind, og hvor de før var trimmede og stolte af deres krop, er de nu nedslåede over slapheden.

Den gode nyhed er, at man ikke bliver slap og utrimmet, fordi man bliver ældre. Det bliver man, når man ikke træner sin krop. Hvis jeg ligger på den lade side i længere tid, er det helt åbenlyst, at musklerne langsomt forsvinder. Det kræver en indsats at holde sin krop fit til at klare livet.

 

Træning eller ej

Jeg kender mennesker, der er i overordentlig god form, selv om de hverken løbetræner eller styrketræner. Det er mennesker, som bruger deres krop til fysisk arbejde, som går eller cykler i stedet for at tage bilen, som knokler i haven, og som går masser af ture med hunden (også selv om de ikke har nogen). Ingen holder sig stærke, bare fordi de er unge.

 

Slip ikke grebet

Det er en udbredt opfattelse, at fysikken kun går ned ad bakke, når man bliver ældre. Men jeg kender så mange ældre mennesker, der – trods fysiske skavanker – alligevel holder stædigt fast i at holde deres krop i form. De dyrker yoga, svømning, styrketræning, løb, cykling og meget andet til den helt store guldmedalje. Og det kan både ses og mærkes.

Annonce

 

Så der er kun én vej: fremad!

 

Hilsen Marianne

Tekst: Marianne Florman
Foto: Alamy
Publiceret: 02-08-2013

Om Charlotte Bech

Helseekspert Charlotte Bech svarer på spørgsmål om alt inden for helse og velvære. Skriv til hende på charlotte@hjemmet.dk.

Du kan også skrive til hende, hvis du har et særligt godt helsetip, du gerne vil dele med Hjemmets læsere.

Om Marianne Florman

Hver uge skriver Marianne Florman en klumme om sine tanker omkring motion, sund livsstil og livet os mennesker imellem.

 

Du læse meget mere om Marianne Florman på hendes hjemmeside: www.florman.dk