Annonce

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

Giv Hjemmet i julegaveGlæd én du holder af med et gaveabonnement på Hjemmet - en fantastisk julegave, som vil skabe glæde igen og igen de næste mange måneder.
 

Ønskebrønden

Hjemmets julesite har vi lavet en ønskebrønd til dig og dine ønsker. Her kan du ønske, lige hvad du vil - og til hvem du vil. Skriv dit ønske og læg det i ønskebrønden her

 

 

Annonce
Annonce

JUL på hendesverden.dk

Find de sødeste kravlenisser og masser af andre smukke julerier på hendesverden.dk 

 

 

Julehobby: Søde sækkenisser

Julehåndarbejde
De glade små sækkenisser er festlig pynt på julebordet eller i vindueskarmen. De vil helt sikkert også være en kærkommen værtindegave ved julens mange arrangementer.

Mål:

Ca. 17 cm.

 

Materialer:

Jutevæv (hessian). Mørkerød hobbyfilt, rød/hvid snor og hvide træperler, 5,5 mm i diameter. Polyhoveder med stort smil på 20 mm i diameter og bomuldshår, lys créme. Røde piberensere, 30 cm lange og 6 mm i diameter. Naturfarvet og rød sytråd. En rest rødt garn. Flydende lim og evt. lidt dobbeltklæbende tape.

  

Værktøj:

Evt. symaskine, 1 bidetang, 1 fladtang og 1 saks.

 

 

Sæk:

Siksak over kanterne af 1 stk. jutevæv på 8 x 22 cm. Fold stykket på midten og sy langs siderne med et sømrum på 0,5 cm, så du får en pose, der måler 8 x 11 cm. Sy over hjørnerne (se tegn. 1A), så posen kan stå. Lav et ombuk på kanten foroven på ca. 1 cm og sy det fast med små sting (se tegn. 1 B). Vend retten ud.

Annonce

 

Nissehue:

Klip nissehuen i filt og sy den sammen ret mod ret med et sømrum på ca. 3 mm. Vend retten ud. Sy en perle fast i spidsen og lav et lille ombuk på kanten af huen.

 

Nissedreng:

Fyld sækken halvt op med småsten, glasperler eller ris, som gør den så tung, at den kan stå uden at vælte. Buk 1 stk. piberenser på 10 cm på midten og klem ombukket helt sammen med fladtangen. Anbring lidt flydende lim i hullet på undersiden af polyhovedet, og skub ombukket på piberenseren op i hullet. Kom derefter lim på indersiden af kanten på nissehuen og lim den fast på hovedet. Stik enderne af piberenseren ned i sækken og saml den med en rød-hvid snøre. Bind evt. en sløjfe og lav en knude for hver ende. Klip og sy 2 filthjerter sammen omkring hver ende, så knuden skjules, og ret til sidst modellen til, så den står fint.

 

Nissepige:

Klip 9 tråde bomuldshår og bind dem sammen på midten med en ny tråd (se tegn. 2). Lim håret fast midt på hovedet evt. med lidt dobbeltklæbende tape. Lim nissehuen på hovedet, som før beskrevet. Lav en fletning i hver side af 3 x 3 bomuldstråde og bind 1 stk. rødt garn eller tråd omkring enderne, eller lad håret hænge løst. Ret spidserne til med saksen og montér hovedet i sækken som før. Lim til sidst et filthjerte fast på forsiden af sækken.

 

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 41, 2008 

Tekst: Gitte Schou Hansen
Foto: Fotograferne Søndergård
Publiceret: 14-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri