Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: Gør haven vinterklar

Forbrugertip
Her får du en lille guide til, hvordan du kan gøre din have klar til vinterens komme.

1. FJERN BLADE. Fej nedfaldne blade sammen, og brug dem som bunddække i bedene eller under træer og buske. Du kan lade en smule ligge i plænen og findele dem med græsslåmaskinen. Slå ikke græsset længere ned end fire centimeter.

 

2. TØM KRUKKER. Tøm dine potter og krukker, og rengør dem. Hvis de er fyldt med jord, er der større risiko for, at de får frostsprængninger. Har du ikke mulighed for at opbevare dem under et halvtag eller i et skur, så stil dem med bunden i vejret tæt op ad husmuren for at modvirke frostskader. Stil gerne krukkerne på en hylde eller et par mursten.

 

3. RENS HAVEREDSKABERNE. Børst jord og snavs af dine haveredskaber, og udskift eventuelt trængende dele. Giv metaldelene en gang olie, og opbevar redskaberne tørt, gerne hængende, så fugt ikke trænger op. Træskafter kan lakeres med klar lak, hvis du vil forlænge levetiden.

Annonce

 

4. SÆT HAVEMØBLER IND. Opbevar havemøblerne i læ for regn og sne, men ikke for tørt og varmt, så træet flækker. Et koldt haveskur er udmærket.

 

5. BESKYT PLANTER. Saml frø fra de planter, som du vil have næste år, beskyt sarte planter med halm eller blade og et lag gran, og vand gerne vintergrønne planter, inden vinteren sætter ind. Tag sarte planter som citron, oliven, nerier og pelargonier indenfor, og stil dem på en lys og kølig, men frostfri plads.

 

6. PLEJ TRÆVÆRKET. Giv træværket en gang olie, træbeskyttelse eller maling, så det er hærdet mod vinterens frost.

 

7. PLANLÆG FORÅRET. Notér og tag billeder af haven, inden vinteren udsletter alle spor. Hvad fungerede, og hvad vil du have igen næste år? Selv om sommeren er i frisk erindring, er det nemt at glemme de gode detaljer inden foråret.

 

Kilde: Bolius.dk, Hemmets Journal m.fl.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Få skik på dit energiforbrug

LÆS OGSÅ: Guide: Lær at prutte om prisen

LÆS OGSÅ: 8 ting, du kan bruge kaffegrums til

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 13-10-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!