Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guide: 5 råd til sikker nethandel

4
Forbrugertip
Her får du en guide til, hvordan du handler sikkert på nettet.

1. GÅ EFTER E-MÆRKET. E-mærket er en dansk ordning, der sikrer os forbrugere på nettet en tryg handel. Hvis du handler på en e-mærket webshop, ved du derfor, at den lever op til reglerne i Danmark, og at den løbende bliver kontrolleret. Du kan også få hjælp af e-mærkets jurister, hvis der alligevel skulle opstå problemer.


2. BETAL MED KORT. Når du bruger dit betalings- eller kreditkort på nettet, er du beskyttet af det, der hedder indsigelsesordningen, som forsikrer dig, hvis varen ikke kommer, eller hvis den butik, du har købt den fra, hæver for meget på din konto.


3. UNDERSØG SÆLGER. Når du alligevel er på nettet, så ulejlig dig med at lave en søgning på webshoppens navn på Google, og bemærk, om der dukker noget op, for eksempel klager fra andre kunder. Tjek også gerne, om butikkens navn, adresse og
mailadresse er troværdige.

Annonce


4. LÆS BETINGELSERNE. Vi forbrugere har det med blot utålmodigt at sætte hak ved 'accepterer betingelserne', så vi kan komme hurtigt i gang med at handle. Men dermed godkender vi også en handel med betingelser, vi ikke kender. Så brug lige et par minutter til at løbe betingelserne igennem. De kan være godt givet ud.


5. GEM KVITTERINGEN. Din kvittering for købet er dit bevis for, at du har købt varen på denne webshop. Husk at tjekke, om beløbet på kvitteringen svarer til det, der er hævet på din konto.


Kilde: E-handelsfonden.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Spar på madbudgettet

LÆS OGSÅ: Guide: 6 spareråd til dit køleskab

LÆS OGSÅ: 7 smutveje til et rent badeværelse

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 08-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
5 okt 2015 17:19

Super god og brugbar artikel.

Til punkt 3 kan jeg tilføje at man altid bør slå en internetbutik op på Trustpilot. Det er det bedste sted at tjekke om en butik har rent mel i posen, og jeg bruger det selv altid når jeg handler online.

Jeg har også selv en side om a-kasser, hvor jeg også anbefaler folk altid at slå a-kassen op på trustpilot inden de vælger den - for ja, man skulle ikke tro det, men nogle a-kasser er altså ikke helt fine i kanten!

Mvh

Bodil

2 feb 2016 04:35

Et sjette tip kan være alene at handle i danske butikker.

Når du handler i danske butikker er du beskyttet af købeloven og danske regler om reklamationsret, garanti, returret og så videre. Når du køber i udlandet sker det efter det pågældende lands love og de er sjældent lige så strikse som tilfældet er i Danmark.

Til punkt #3 - Jeg er glad for både Trustpilot, men også at tjekke en given butik eller a-kasse (jeg anbefaler denne oversigt over billige a-kasser) på Facebook, hvor brugerne også har mulighed for at skrive anmeldelser.

6 okt 2016 22:11

Det var nogle super brugbare råd, som jeg vil tage med, når jeg skal handle på Black Friday, hvor jeg i øvrigt anbefaler at bruge denne hjemmeside om Black Friday. Tak for et godt indlæg.

9 dec 2016 10:24

Der er ingen tvivl om at man skal være mere påpasselig nu om dage, specielt med alle de falske hjemmesider der konstant forsøger at lokke kreditkort oplysninger ud af folk.
Hvis man som jeg ikke er så glad for trustpilot længere, så er der heldigvis andre alternativer som fx ratepanel, som jeg sidst har brugt til at danne mig et overblik over a-kasser i Danmark.

Derudover spørger jeg også gerne folk på de sociale medier om de har nogen erfaring med en given butik/virksomhed. Oftest her man kan få det bedste feedback.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!