Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

8 ting, du kan bruge kaffegrums til

Forbrugertip
Det er en rigtig god idé at gemme kaffegrumsen lidt, inden den ryger ud, for den har nemlig en masse smarte anvendelsesmuligheder.

1. HÅNDRENS. Gnid dine hænder med kaff‡egrums, og få bugt med stædigt snavs som olie, jord eller dej. Ka‡ffen har samtidig en eksfolierende virkning, så smør hænderne ind i plejende creme bage‰fter.


2. BODYSCRUB. Bland lige dele kaffegrums med brun farin, og tilsæt en duft‰fri olie, for eksempel mandelolie, til 'scrubben' får en lind konsistens. Du kan eventuelt tilsætte en smule honning. Skrub din krop fra top til tå i badet, og skyl grundigt. Plej din hud med fugtighedscreme bage‰fter.


3. SNEGLEGIFT. Lidt kaff‡egrums strøet ud i køkkenhaven, et bed eller andre steder, som sneglene elsker, får dem og andre skadedyr til at fordu‰fte. Det er koff‡einen, som holder de små skadevoldere på afstand.

Annonce

 

4. SKUREMIDDEL. Brug grumset som eff‡ektivt skuremiddel til for eksempel din køkkenvask eller andre steder med trælse belægninger eller sæbeaflejringer. Billigt og bæredygtigt.


5. LUGTFJERNER. Har du haft‰ hænderne i mad, hvis lugt bliver hængende, som kom odeuren til livs med ka‡ffegrums. Gnid hænderne ind i grums, og skyl eft‰er – og "ske- eller løglugten forsvinder. Du kan også putte lidt grums i en skål i køleskabet eller i en nylonstrømpe i klædeskabet, hvis du vil af med dårlig lugt.


6. KOMPOST. Brug grumset i kompostbunken. Det sætter gang i komposteringen og kan medvirke til at fj•erne dårligt lugt.


7. FARVNING. Giv papiret, påskeægget, sto‡et eller garnet en varm kaff‡enuance ved at indfarve det med kaff‡egrums, som har trukket i varmt vand.

 

8. FEJNING. Hæld grums ud over for eksempel asken i brændeovnen, så det ikke fyger, når du fejer det op.

 

Kilder: helsenyt.com, samvirke.dk, havenyt. dk, hus-raad.dk m.fl.

 

LÆS OGSÅ: Guide: 5 råd til sikker nethandel

LÆS OGSÅ: Guide: Spar på madbudgettet

LÆS OGSÅ: Guide: 6 spareråd til dit køleskab

 

Tekst: Louise Mørup Sonne
Foto: Alamy
Publiceret: 15-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!