Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Istock

Nogle kvinder burde skamme sig

Vibekes blog

Et brev i brevkassen i denne uge fra en vred mor, hvis søn på 21 skal være far til et barn, han ikke ønsker, fik mig til at tænke på en af mine gamle venner. Min ven havde lige mødt sin kæreste. Han var rigtig glad for hende, men om det skulle være dem for altid, det tvivlede han faktisk lidt på. Han var for ikke så længe siden kommet ud af et forhold, der var sluttet meget smertefuldt, så han var ikke helt parat til at binde sig på ny endnu, men om det skulle være ham og kæresten på længere sigt, det behøvede han jo ikke at tænke på lige nu. Øh, jo, det gjorde han nu så alligevel.

 

For min ven og kæresten havde kun kendt hinanden i to måneder, da hun en dag meddelte, at hun var gravid. Og ville have barnet. Min ven fik først et chok, så begyndte han at undre sig. De havde jo talt prævention, hun havde sagt, at hun beskyttede sig? Der må være sket en smutter, sagde hun og trak på skuldrene.

Annonce

 

Min gamle ven er, som mange andre mænd en sej starut, der ikke sådan bare løber af pladsen. Så han blev og tog sin del af ansvaret, også selv om det bestemt ikke var det, han havde lyst til. Det viste sig snart, at hans nye kæreste, som han jo dårligt kendte, havde mange psykiske problemer, så der var godt nok meget for ham at se til, da deres fælles søn kom til verden, men han tog det i stiv arm. Hatten af for ham.

 

Men jeg kan ikke løfte min hat af for hende. For bare et år efter deres søns fødsel lavede hun samme nummer igen. Begrundelsen var, at det var så vigtigt for hende, at deres ene barn ikke blev til et enebarn. Hun havde sagt, at hun beskyttede sig, hun løj, og året efter var min ven nu far til en lille søn og datter og med en kone, der nu var blevet arbejdsløs og havde fået lyst til at være hjemmegående husmor, uden at hun dog havde lyst til at passe børn.

 

Det endte naturligvis med en skilsmisse, og i dag knokler min gamle ven for at kunne betale det rimeligt store hustrubidrag, hans kone har krav på. Men han har også masser af tid til at knokle i, for ekskonen har retten til at have børnene hos sig det meste af tiden...

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 23-04-2011

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her