Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Kattemanden Harald. For 200 kroner ren lykke. Desværre har jeg ikke noget foto af min vens to tynde tingester til 4.000 kroner - stykket!!

Lykken er en underlig kat

Vibekes blog
Det slår mig hver gang jeg står og ser ned på min lidt for runde hankat. Og det slog mig, da jeg så min mand i sin blå skjorte forleden. Nemlig at mængden af penge og følelsen af lykke virkelig, virkelig ikke har ret meget med hinanden at gøre.

Sidste år købte jeg i et øjebliks anfald af rablende galskab en skjorte til siger og skriver 1.500 kroner til min mand (I øvrigt i samme butik, som en vis statsministerkandidat køber sine meget dyre og meget omtalte underbukser). Det var mange penge, den slags ville jeg normalt aldrig gør - i sær da slet ikke, når jeg kun har set min mand pligtskyldigt tage skjorten på TO gange siden da.

 

Forleden dag kom han så ned ad trappen i ført en lyseblå skjorte, og jeg fik næsten åndenød (ok også kun næsten), for manden lignede en million. Da jeg spurge, hvor han havde skjorten fra, sagde han på vanlig småditræt facon: - Nåh, det er da vist den, du købte til mig på loppemarkedet ved Frederiksberg Rådhus.

Annonce

 

Og jo, så huskede jeg det godt. Den smarte og venlige fyr, der stod og solgte ud af sit klædeskab en solskinsdag, hvor jeg og min steddatter var taget på loppemarked. Jeg betalte 30 kroner for den. Det var et fejlkøb, sagde fyren, han havde aldrig gået med den, og så viste han mig mærket, der åbenbart også var rimelig eksklusivt. Nu går min mand så rundt i en skjorte til 30 kroner og ligner en drøm, mens den anden skjorte til 1.500 kroner får lov at hænge ensom og alene i hans klædeskab.

 

Jeg kunne ikke lade være med at tænke på det forleden dag, da jeg stod og kiggede ned på min kat. Han er sådan en ganske almindelig én af slagsen, som jeg hentede som killing på et  landmandssted ved Borup. Jeg gav 200 kroner for ham, og trods sit iltre sind og til tider voldelige temperament, så elsker jeg min kat over ALT på jorden, og jeg synes, at han er sin vægt værd i guld! 

 

Samtidig med, at jeg betalte de 200 kroner for min kat, så købte en af mine gamle venner hele to katte. Min ven betalte 4.000 kroner - pr. stk! - for to i mine øjne ret ækle og meget tynde tingester af meget ædel herkomst. To måneder efter at han havde købt dem, brækkede den ene af de tynde tingester oven i købet hoften og røg på dyrehospitalet, hvilket afstedkom en dyrehospitalsregning på omkring 6.000 kroner - bl.a. fordi den  valgte at brække sin  hofte på en helligdag og også skulle være indlagt på dyrehospital længe efter operationen.

 

Og jo, jeg ved da godt, at min hankat er af yderst tvivlsom herkomst, men jeg ved da også udmærket godt, hvem af de tre katte, jeg helst vil slæbe med op under dynen, klø under hagen og falde i søvn sammen med til en sød salme af kattespinnen - og det er ikke de to uhyggelige anorektikere til 4.000 kroner stykket!

 

Så nej, lykken kan overhovedet ikke måles i penge, hverken når det gælder skjorter eller gamle katte. Og egentlig gør det samme princip sig gældende, når det handler om mennesker. Min veninde f.eks. Selv om hun kan være strid og helt urimelig, så har jeg kendt hende i 30 år og hun mig ditto, og jeg vile jeg ikke bytte hende ud med en million. 

 

Det gælder selvfølgelig også for min mand, og min datter, og min stedbørn og mine forældre, (de fleste) af mine kollegaer. - Ja, jeg kunne heldigvis blive ved med at nævne mennesker, jeg ikke ville bytte ud for noget, om man så tilbød mig en milliard!

 

 

Publiceret: 03-11-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri