Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Istock

Kan jeg slippe for de pinlige gæster?

Vibekes blog

Jeg fik et brev fra en læser i denne uges brevkasse i Hjemmet. Hun skulle holde stor 40 års fødselsdag for venner og familie. Nu var hun blevet uvenner med sin mand, fordi hun nægtede at invitere hans bror med til festen. Det var manden blevet rasende over.

 

Grunden til, at kvinden ikke havde inviteret sin mands bror var følgende: Broren var en „taber". Han var arbejdsløs, han lånte hele tiden penge, som han ikke betalte tilbage, og så drak han for meget. Især det sidste var skyld i den manglende invitation. Broren havde det nemlig med at blive højrøstet og pinlig, når han fik for meget at drikke, fortalte f.eks. sjofle vittigheder uden lige at tjekke, om de andre gæster syntes, det var så sjovt. Kvinden orkede ganske enkelt ikke, at han skulle være med til hendes fødselsdag.

Annonce

 

På en måde forstår jeg hende. Besværlige gæster er – besværlige. Alligevel rådede jeg hende til at invitere ham med. Hvorfor? Fordi sine venner vælger man selv, men familie er familie, og dem hænger man på. Det lyder som en floskel, men jeg mener det. (At jeg så også mener, at man hænger på sine venner er noget andet).

 

For hvor stopper festen, hvis familien ikke er familie på godt og ondt? Kunne man så også bare holde op med at invitere sin ellers så skægge onkel Poul, den dag han gik hen og fik alzheimer og begyndte at opføre sig pinligt til familiefødselsdagen?

 

Eller sin stor rygende og livsnydende moster Erna, der er endt med rygerlunger og iltapparat, der er så forstyrrende ved det fint opdækkede middagsbord. Eller den nybagte enlige mor, som der ingen bordherre er til. Eller bare den enlige kusine eller fætter. Eller som her, den alkoholiske taberbror, der nok ikke har for stor en omgangskreds i forvejen?

 

Ville du bryde dig om at sidde til en fødselsdagsfest, hvor antallet af gæster med årene skrumpede ind på den måde? Jeg ville ikke! Jeg ville gyse og bare frygte den dag, hvor jeg selv røg ud i kulden. Og har vi egentlig ikke meget godt af at være tvunget til at være sammen med mennesker, der er anderledes end os selv? Pinlige. Larmende og uden situationsfornemmelse. Kan det alt sammen ikke blive for pænt – og ikke mindst for koldt.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 14-03-2011

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her