Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hvorfor må man egentlig ikke slå børn?

Vibekes blog
Hvorfor må man egentlig ikke slå på børn? Det lå jeg at funderede over, mens jeg skvulpede rundt på en luftmadras i en swimmingpool under den brændende mallorcinske sol. Omgivet af ikke altid lige velopdragne børn...

Det var nu ikke dem, børnene, der fik mig til at tænke over, om man på nogen måde kan forsvare at slå på børn. Det var en bog, jeg læste, mens jeg dasede i solen. Lussingen hedder den. Den er australsk og er blevet et kæmpe hit verden over. Man forstår det virkelig, når man har læst den.

 

Lussingen er en helt præcis og meget passende titel. For bogen handler om nogle venner, der mødes med bl.a. deres børn til en grill-dag i solen. Ja. Og så går det galt. For det ene par har en søn, som mildt sagt ikke er opdraget...

Drengen, der vist nok er fire år gammel, bliver stadigvæk ammet af sin mor, og så er han helt ubegribelig ucharmerende og krævende og forfærdelig over for de andre børn. Så irriterende, at man til fulde forstår, hvorfor en af gæsterne på et tidspunkt får nok og vapper ham en flad. (Det forstår de fleste af fædrene i bogen også, men de holder meget klogt deres mund...)

Annonce

 

For den slags er jo forbudt. (Heldigvis). At slå børn. Ja, det er vel næsten også forbudt at forstå manden, der slår. Og hændelsen ender da også med at få voldsomme konsekvenser. Både for manden, der slog, men også for mange af de andre, der har været med til festen.

 

Det mest geniale ved bogen er, at man som sagt godt forstår, at manden ender med at stikke den irriterende unge en flad. Men man ender også med at forstå, hvorfor moren til sønnen ikke kan finde ud af at opdrage sit barn, og man lærer i det hele taget at forstå, hvor svært det er at være både barn, mor og ikke mindst far i den moderne kernefamilie.

 

Så læs den! Det er tankevækkende topunderholdning og prøv i øvrigt at se, hvad der sker med dit håndled, i det sekund, hvor den indebrændte mand får nok af den lille, drønirriterende dreng.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 14-08-2012

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri