Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Istock

Er det pinligt at være ensom?

Vibekes blog

Kvinden er gift, hun har job og to store teenagebørn. - Udadtil ser mit liv rigtig godt ud, som hun skriver. Hun er næsten hele tiden omgivet af mennesker, men indeni går hun altså rundt med en knugende følelse af ensomhed, som hun skammer sig over, og som hun ikke aner, hvad hun skal stille op med.

 

Jeg synes godt, jeg kunne tillade mig at svare på kvindens spørgsmål, for jeg har selv i perioder døjet med ensomhedsfølelse. Nogle gange har jeg følt mig ensom, selv om der måske – som hos kvinden – ikke var nogen ydre grund til det. Det er ikke, og det har aldrig været nogen særlig rar følelse. Jeg kan huske, at jeg engang spurgte en veninde, om hun kendte til følelsen.

 

Hun så undrende på mig, som om hun ikke fattede, hvad jeg talte om. Det gjorde kun min ensomhedsfølelse endnu mere voldsom og endnu mere skamfuld. Flere år senere mindede jeg hende om den samtale. Så rystede hun på hovedet: Jo, selvfølgeligt kendte hun til ensomhed – jeg havde bare udtrykt mig så uklart, hun forstod ikke, hvad jeg talte om.

Annonce

 

Hvor ville jeg ønske, at jeg havde puttet lidt flere ord på dengang, men min skam over overhovedet at komme ind på emnet, har nok gjort, at jeg ikke helt turde formulere det klart: – Jeg føler mig ensom!

 

Når jeg tænker på de gange, hvor den følelse har været rigtig stærk, så har det altid været i perioder, hvor mit liv har ændret sig, hvor der er sket noget nyt: Jeg begyndte at studere på aftenskole på et tidspunkt, jeg blev frivillig i en lektiecafé, hvor jeg mødte nogle fantastiske mennesker, jeg begyndte i en læsekreds, hvor jeg faktisk fik en rigtig god veninde, som jeg stadigvæk ser og skatter højt.

 

Hver gang ændrede tingene sig til noget bedre for mig. Selvfølgelig ikke på en gang, men stille og roligt hen ad vejen. Så på den måde tænker jeg, at ensomheden også kan være en god ting. Lige nu føler jeg mig ikke ensom– det er sikkert derfor, jeg kan skrive om det – men jeg er blevet så gammel nu, at jeg ved, at følelsen en dag vil overfalde mig igen, og den er ikke rar. Det er en væmmelig og pinagtig følelse, men den er åbenbart en del af livet.

 

Har du følt dig ensom? Fortæl mig gerne, hvad du tænker om ensomhed, og hvad du gjorde ved den – hvis du altså har gjort noget.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 17-01-2011

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri