Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Foto: Istock

Charterferie, bare ordet giver mig stress

Vibekes blog

– Har I haft en god ferie? spurgte jeg min veninde. Hun og manden havde været tre uger i Italien med deres to børn, og hun havde glædet sig til rejsen, vidste jeg. Derfor blev jeg nu også overrasket, da hun sukkede og rystede på hovedet: –Ærlig talt, den var rædselsfuld, sagde hun og så træt ud.

 

Det viste sig, at familien havde tilbragt lang tid i kø på den tyske autostrada, og da de endelig var nået om på den anden side af alperne, var der hedebølge i Italien. Og der var lige så hamrende dyrt, som der var varmt.

 

Børnene var blevet køresyge og pjevsede, mens de var kørt fra den ene chokerende dyre og overrendte turistfælde til den næste. Hun og manden var endt med at sidde og småskændes, alt imens kreditkortene blødte. Overtrækket lød på 20.000 kr. sukkede hun og tilføjede: – Næste år lejer vi et sommerhus herhjemme.

Annonce

 

Jeg kunne kun bakke hende op. For jeg har engang været på charterrejse til Ibiza, og det sker ikke igen. I det hele taget, har jeg aldrig helt forstået, hvorfor folk har så travlt med at ræse ud af landet, når bøgen står og troner grønt, og havet omkring Danmark er lyseblåt og lunt. Den danske sommer. Findes der noget smukkere? Charterferie, bare ordet giver mig stress.

 

For mig er det ferie, når vi pakker bilen og kører over til min svigerfamilies sommerhus i Jylland. Og hvad skal vi der? Ingenting! Her er en masse dejlige skovsøer, man kan bade i, og en lille Brugs, vi kan handle i. Dagens store spørgsmål er som regel, hvor vi skal bade, og om vejret holder til at grille om aftenen. Skal vi spille Yatzy eller plukke blåbær?

 

Jeg elsker de lange endeløse dage – også når det regner. For vi er sammen, og vi slapper af, og vi skal ingenting. Og er det egentlig ikke det, der er meningen med en ferie?

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 16-09-2011

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Vibekes blog

Hjemmets dygtige brevkasseredaktør Vibeke Dorph har sin egen blog her på Hjemmet.dk, hvor hun skriver om alt fra skybrud til stjålne cykler, karismatiske købmænd og uhøflige bordherrer. Og du er mere end velkommen til at give dit besyv med!

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Dagens lækkeri