Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min venindes mand jagter mig

Skriv til Vibeke
Efter jeg blev skilt forrige år er min venindes mand blevet meget opmærksom på mig og særdeles nærgående. Jeg finder det både upassende og meget, meget ubehageligt, og han får mig til at føle mig billig.

Vi er en flok venner i begyndelsen af 50'erne, der har kendt hinanden i mange år. Vi ses til middage og er med til hinandens fødselsdage og fester. Jeg har altid glædet mig til at være sammen med dem, men det er ikke sådan i øjeblikket.

 

► LÆS OGSÅ: Jeg brød mig ikke om min venindes nye kæreste

 

Jeg blev skilt forrige år. Det var så udramatisk, som det nu kan være, men efter skilsmissen har en af de mandlige venner helt ændret opførsel overfor mig. Han er blevet meget opmærksom og særdeles nærgående. Hans kone er ikke en tæt, men dog god veninde, som jeg har kendt i mange år – alligevel holder han sig ikke tilbage for hele tiden at skulle tage om mig og flirte med mig.

 

► LÆS OGSÅ: Min veninde flirtede med min kæreste

Annonce

 

Han får det altid til at se ud, som om det er helt uskyldigt, så derfor griner alle med, når han tager om mig – det samme gør hans kone, men jeg kan jo godt mærke, hvor hårdt han tager fat, og hvor tæt han hele tiden kommer, når han kan „fange mig" alene i køkkenet, eller når vi danser osv.

 

Jeg finder det både upassende og meget, meget ubehageligt, og han får mig til at føle mig billig. Sidst jeg kom hjem fra en sammenkomst, var jeg fuldstændig udmattet og ked af det. Allermest har jeg lyst til at konfrontere ham højlydt, mens hans kone hører på, men jeg er bange for, at alle de andre vil synes, at det er mig, der er en snerpe. Hvad gør jeg?

 

Veninden

Svar fra Vibeke

Det er de færreste kvinder, der undgår at løbe ind i en klam fyr som ham, du hænger på i øjeblikket. Jeg har selv truffet et par stykker, og hver gang har jeg tænkt, hvad foregår der dog i hovedet på de mænd? Hvad tror de om sig selv?

 

Den sidste, jeg var udsat for, var oven i købet en god venindes far. Han var ellers en rar mand, men han skulle altid kramme meget længe, og efterhånden frygtede jeg at være sammen med ham, for jeg stod altid kun og ventede på, at han skulle slå til. Jeg lagde på ingen måde op til ham, men indbildsk som han var, så han nok min lidt generte (målløse) og fnisende afvisning som en slags flirt.

 

En dag blev det for meget. Jeg rykkede hovedet, da han endnu en gang ville placere et meget vådt kys midt på munden af mig. Tænk, han blev virkelig sur, og først der gik det op for mig, hvor grænseoverskridende hans opførsel var. Derfor droppede jeg prompte det søde, generte smil og sagde meget klart, at jeg selv bestemte, hvem jeg kyssede på munden. Ja, det tog han da ilde op, men siden da fik jeg fred, og vi er såmænd stadig fine venner.

 

Så jeg kan kun opfordre dig til at bruge samme metode over for din forfølger. Drop helt og aldeles flinkeskolen. Indbildsk og selvovervurderende som han er, vil det nemlig kun pirre ham, at du fniser genert, og din skræmte, men også alt for spæde protest, hører han kun som en kærlig lokken til at fortsætte.

 

Find i stedet dit indre mandfolk frem og giv ham en klar afvisning, højt og meget bestemt. Ja, han vil hade det og sikkert kalde dig snerpet og kedelig, men luk ørerne, tag en drink og tal med nogle andre i stedet, for det går over. Hans kone behøver ikke være i nærheden, når du klapser ham, men efterlad ham ikke i tvivl om, at forstår han ikke et klart nej, så er du såmænd ikke bleg for at gentage det – skulle hans kone være til stede eller ej.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 27-11-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri