Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min mands druk ødelægger vores familie

1
Skriv til Vibeke
Min mand og jeg har altid godt kunnet lide at drikke en øl sammen, men nu synes jeg, at det har taget overhånd. Jeg føler, han er ved at ødelægge vores familie. Har du et godt råd?

Jeg er en kvinde på 37 år, der bor sammen med min mand og vores to børn. Jeg elsker min mand, men vores forhold har altid været lidt af en rutsjebanetur. Vi flyttede for et par år siden fra København til provinsen for at starte på en frisk og for at komme tættere på min svigerfamilie.

 

Alt gik godt i starten, men på grund af krisen mistede vi desværre vores gode jobs. Jeg klarede det nogenlunde, for jeg fik tilbudt noget efteruddannelse, og samtidig havde jeg jo også børnene, men min mand kunne slet ikke trives med at gå hjemme.

 

Min mand og jeg har altid godt kunnet lide at drikke en øl sammen, men nu synes jeg, at det har taget overhånd, det er, som om han ikke kan stoppe. I dag står jeg derfor for alt herhjemme, hvor vi tidligere var gode til at samarbejde. Han laver ingenting, men hænger i stedet ud på vores lokale pub.

Annonce

 

Når han bliver fuld, bliver han aggressiv og vil skændes, også selv om børnene er her. Han er den sødeste mand, når han er ædru, og der snakker vi godt sammen, og han er nærværende over for børnene, men når han så bliver fuld, så bliver han hidsig og aggressiv, og det er ikke sådan en mand, jeg vil have.

 

Jeg har sagt til ham, at han skal styre sit alkoholforbrug eller gå på antabus, men så får jeg at vide, at jeg skal blande mig udenom. Jeg føler, at han er ved at ødelægge vores familie, men hvad skal jeg gøre? Har du et godt råd?

 

Mor til to

Vibekes svar

Det er svært at miste sit job, det har jeg fuld forståelse for, men det giver ikke din mand ret til at kaste håndklædet i ringen og te sig som et lille barn. I har en familie, I har børn – og du har jo i øvrigt også selv mistet dit job, så hvis der er noget, der er brug for fra hans side, så er det, at han tager sig alvorligt sammen.

 

Jo. Et parforhold skal være rummeligt. Der skal være plads til kriser, til at den ene part lige tager en tørn ekstra, når den anden er nede. Men på den lange bane kræver et forhold også en stor portion selvdisciplin. Man skal gøre sig umage, og det nytter ikke noget, at man bare overlader ansvaret til sin partner, fordi der er lidt modgang i luften.

 

Sådan synes jeg, at din mand opfører sig nu – og det er tarveligt over for dig. Derfor synes jeg også, at det kun er rimeligt, at du bliver ved med at insistere på, at din mand skal opføre sig som den voksne og ansvarlige mand, du også har kendt. Lad for Gud skyld ikke medlidenheden tage over, det hjælper hverken ham eller dig.

 

Fordrukne mennesker bliver ofte meget hurtigt verdensmestre i selvmedlidenhed, og de er som regel også rigtig gode til at smitte deres omgivelser, der så får ondt af dem og finder sig i drukkenskaben. Hvilket er tåbeligt og spild af tid, for den lidt for tørstiges problem handler først og fremmest om at få sat en prop i flasken, så han kan konfrontere sine problemer i stedet for at lade dem vokse ud af proportioner – hvilket ofte sker, når der er alkohol involveret.

 

Jeg synes, at du skal slå hårdt i bordet og forlange og forvente, at din mand tager sig sammen. Tal kun til den ædru mand i ham – og ikke til det fordrukne og flæbende fjols. Og nægter han fortsat at lytte, jamen så vil det nok på langt sigt være en stor hjælp for både ham, dig og børnene, hvis han finder et andet sted at opholde sig, indtil han beslutter at blive voksen og ansvarlig igen – det kan man jo sagtens være, selv om man er arbejdsløs.

 

Så lyt ikke, når han hælder vand ud af ørerne, men forlang handling i stedet. Både for din skyld – men sandelig også for hans egen.

 

 

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 18-05-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
14 okt 2016 19:31

Pyha, det var godt nok en hårdt en af slagsen.

 

Mvh. Simon Hansen, Finddating.dk

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri