Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min datter flår mig for penge

Skriv til Vibeke
På trods af, at min datter er blevet mor til to børn, så bruger hun alle sine penge på ingen tid for så at komme til mig for at låne til resten af måneden. Det kan ikke fortsætte på denne her måde. Hvad skal jeg gøre?

Jeg har en voksen datter, som er enlig mor til to mindre børn. Jeg har været alene med min datter, fra hun var ganske lille – og jo, hun har nok været meget forkælet, fordi jeg havde dårlig samvittighed over, at vi var alene, og jeg også skulle arbejde.

 

Desværre er min datter aldrig blevet god til at klare sig selv. På trods af, at hun selv er blevet mor til to børn, så bruger hun alle sine penge på ingen tid for så at komme til mig for at låne til resten af måneden. Jeg har altid givet hende pengene, også selv om lånene er blevet større med tiden.

 

Problemet er, at hun i løbet af de sidste år også har fået mig til at kautionere for diverse lån, som det nu viser sig, at hun ikke har kunnet afdrage på – og forleden stod fogeden her så. Jeg har kun min pension at leve af, så jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op.

Annonce

 

Jeg har slet ikke overblik over, hvad jeg har skrevet under på. Men det er jo ikke hele problemet. Min datter ignorerer tingenes tilstand og bliver vred og truende, når jeg siger, at jeg ikke kan eller vil låne hende mere. Jeg vil jo ikke miste kontakten med hende og mine børnebørn. Det er jeg bange for, at jeg gør, hvis jeg slår kassen i.

 

På den anden side så kan tingene ikke fortsætte på denne her måde – og jeg kan også mærke, at jeg er ved at blive rigtig vred på hende.

 

V.O.

Vibekes svar

Først og fremmest skal du skynde dig ned til retshjælpen, som også findes i din by. Her kan du få gratis rådgivning om, hvad du skal gørefor at slippe ud af den suppedas, du er havnet i. Tag alle de papirer med, du har, så de har mulighed for at sætte

sig ind i din situation. Du skal have ryddet op og få klarhed over, hvor stor skaden er. Selv om det kan være hårdt at se tingene i øjnene, så er overblikket over problemerne altid det første og vigtigste skridt mod en løsning af dem, husk det.

 

Og så til din datter. Det lyder, som om det ikke er gået op for hende, at hun ikke længere er en lille, forkælet pige, men en voksen kvinde og endog mor til to små børn. Jeg tænker, at det er helt afgørende, at hun finder ud af, at hun for længst er rykket ud af pigeværelset, og at det forventes af hende, at hun kan stå på sine egne ben.

 

Lige nu er du vred, og det er godt, men det bliver du ikke ved med at være, og så vil det være godt at alliere sig med en god veninde, der kan minde dig om, at du i sidste ende hjælper din datter ved at tvinge hende til at stoppe klynkeriet og i stedet tage ansvar for sit eget liv.

 

Du skal droppe din dårlige samvittighed, som din datter garanteret er rigtig god til at misbruge. Dårlig samvittighed hører ikke hjemme i sunde relationer mellem mennesker. Du har ingen grund til at have dårlig samvittighed. Du gjorde det, så godt du kunne – jamen, kan man på nogen måde gøre det bedre end det?

 

Og vær så i øvrigt tålmodig. Din datter vil sikkert skabe sig en hel del i starten, hvorefter hun vil lægge dig på is og være pigemopset i et godt stykke tid. Lad hende være det, det er nemlig der, hun har chancen for at tænke sig om og tage det endelige ansvar for sit eget liv.

 

Så i stedet for at sidde og vente på, at hun skal dukke op, så prøv at få skabt et godt liv, der handler mere om dig selv end om din forkælede datter. Det har du i den grad fortjent.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 10-07-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri