Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokoladesnegle med marcipan

Runas madblog
Forkæl kanelsneglene med chokolade og marcipan i remoncen – det er jo kun jul én gang om året!

På en grå tirsdag eftermiddag var slikskuffen tom og sukkertrangen stor. Så mindstemanden og jeg gik i skabene og fandt ingredienser til en gang kanelsnegle. For at gøre dem ekstra julede, proppede jeg chokolade og marcipan i fyldet, og det blev de bestemt ikke dårligere af – tværtimod!

 

Prøv også min opskrift på pistacieknuder - tryk her!

 

Eftermiddagskagen var sikret, og rygtet om nybagte snegle nåede min kære svoger og niece, som var på tur i nabolaget. De svingede forbi, og fik en portion brandvarme take away-snegle stukket ind gennem bilruden. Hvor er det skønt at kunne sprede lidt spiselig julestemning!

 

20 stk.

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: 18-20 min.

 

2 dl sødmælk

50 g gær

Annonce

100 g smør

2 æg

1 tsk. stødt kardemomme

4 tsk. stødt kanel

6 spsk. rørsukker

450 g hvedemel

Remonce:

125 g smør (blødt) 

6 spsk. rørsukker

2 tsk. kanel

100 g mørk chokolade

50 g marcipan

Pensling:

mælk

Kakaoglasur:

150 g flormelis

3 spsk. kakaopulver

lidt kogende vand

Drys:

3 spsk. mandler (eller nødder)

 

1. Lun mælken, hæld den i en stor skål, og opløs gæren heri. Tilsæt smeltet smør. Pisk æggene i, og tilsæt krydderier og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen smidig.

 

2. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. ½ time.

 

Remonce:

3. Rør smør, sukker, kanel, hakket chokolade og groftrevet marcipan sammen i en skål.

 

4. Ælt dejen på et meldrysset bord. Rul den ud til en firkant på 40x60 cm. Fordél remoncen på dejen med en paletkniv. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær den i 20 stykker.

 

5. Sæt sneglene i en bradepande med bagepapir – de skal blot lige røre hinanden. Pensl sneglene med mælk.

 

6. Bag sneglene gyldne ved 200 grader i 18-20 min. Afkøl på en bagerist.

 

7. Rør en glasur sammen af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand, og kom lidt på hver snegl. Drys med hakkede mandler.

 

Tip: Sneglene smager bedst friskbagte, men kan snildt holde sig friske i et par dage – hvis de får lov. Ellers smid dem i fryseren.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-12-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!